مهمانی رفتن و مهمانی دادن یکی از لذت بخش ترین تفریحات است. اما مانند هر چیز دیگری آداب مخصوص به خود را دارد. به قول سعدی، “مهمان گرچه عزیز است ولی همچو نفس خفه می سازد اگر آید و بیرون نرود “. یک سری اصول است که باید هم مهمان و هم میزبان آن ها را رعایت کنند تا از ساعاتی که در کنار هم هستند لذت ببرند. با کجارو همراه باشید تا شما را با ویژگی های یک مهمان خوب آشنا سازیم.
چگونه به یک دعوت پاسخ دهیم؟
مهمان خوب بودن تنها ساعاتی را که در کنار میزبان هستید شامل نمی شود. وظایف یک مهمان خوب از قبلِ رفتن به مهمانی شروع می شود. پاسخ هر دعوتی بله یا خیر است. اینکه چه مشکلاتی با قبول دعوت برایتان پیش می آید به میزبان مربوط نمی شود. مثلا اگر قرار است برای نگهداری از فرزندتان یا عضو سالمند خانواده تان پرستار بگیرد، یا آسانی و سختی رفتن به محل مهمانی و… . اگر نمی توانید به مهمانی بروید بگویید که در فرصت دیگری به دیدارشان می روید. نیازی نیست به میزبان توضیح دهید چگونه می خواهید به مهمانی اش بروید. مهمان دیگری را بدون دعوت با خود همراه نکنید.
آیا هدیه دادن از ویژگی مهمان خوب است ؟
حتما قبل از رفتن به یک مهمانی برایتان پیش آمده که از خود بپرسید اگر دستِ خالی بروم زشت نیست؟ مطمئنا هیچ کس از هدیه گرفتن بدش نمی آید. اما برای مهمان خوب بودن نیاز نیست حتما چیزی بخرید و برای میزبان هدیه ببرید. خرید یکی از گزینه هاست. خیلی وقت ها می توانید چیزی در خانه تهیه کنید و به زیبایی بسته بندی کرده و هدیه دهید. اما همیشه به خاطر داشته باشید اگر قصد هدیه دادن به میزبان را دارید از قبل برای آن برنامه ریزی کنید. به کار بردن جملاتی از قبیل: در این محدوده مغازه ای باز نبود، یا چیزی که مد نظرم بود پیدا نکردم در شروع دیدار اصلا خوشایند نیست. اگر به همراه خود غذایی برای میزبان می برید غذایی نباشد که حتما باید در حضور شما و زود سرو شود.
رفتار یک مهمان خوب:
رفتاری که از مهمان خوب انتظار می رود شامل بخش های گوناگونی است. در ادامه به بررسی مهترین رفتارها پرداخته شده است:
میزبان یا تلفن همراه:
اگر می خواهید در طول مدت مهمانی سرتان در موبایلتان باشد، لطفا در منزل خود بنشینید. وقتی در طول مدت مهمانی خودتان را سرگرم تلفن همراهتان می کنید بدین معنی ست که میزبان و سایر افرادی که مهمانی حضور دارند اهمیت چندانی برای شما ندارند.
میزبان یا گارسون:
لیست غذایی را که نمی خورید به میزبان ندهید مگر اینکه به چیز خاصی حساسیت داشته باشید. به خاطر داشته باشید که به رستوران نرفته اید. اگر هم چیزی در سفره هست که شما دوست ندارید، مجبور نیستید که حتما از آن میل کنید. لازم نیست با صدای بلند اعلام کنید که از این غذا خوشتان نمیآید و مثلا فقط مواد غذایی ارگانیک مصرف میکنید. مهمان خوب می داند وقتی که میزبان بعد از صرف غذا مینشیند، احتمالا یک توقفی است قبل از این که دوباره پذیرایی را شروع کند. در این فرصت از او نمی خواهد که برای فرزندش یک ساندویچ بیاورد، چون که در ناهار خوب غذا نخورده است!
مهمانی، مناظره یا مجادله:
باور کنید مهمانی نه محل مناسبی برای حل و فصل مشکلات خانوادگی شما است و نه محل تربیت فرزندتان. بنابراین یک مهمان خوب در مهمانی با کسی جرو بحث نمی کند و از این فرصت برای حمایت از دیدگاههای سیاسی خود استفاده نمی کند.
احترام به حریم خصوصی :
مهمان خوب برای حفظ احترام خود، وارد حریم خصوصی و شخصی میزبان یا مهمانان دیگر حاضر در مهمانی نمی شود. هیچ وقت در یک مهمانی از میزبان سوالاتی از زندگی شخصی اش نپرسید. سوالاتی از قبیل: چرا تا حالا ازدواج نکرده ای ؟ چرا بچه دار نشده اید؟ چرا جدا شدین؟ چقدر حقوق میگیری ؟ و…
حسادت ممنوع:
اگر تغییراتی در میزبان (یا خانه اش و…) می بینید نظر مثبت دهید و از آن تعریف کنید. مخصوصا اگر بار اول است که به خانهی کسی میروید، حرف نزدن و تعریف نکردن از خانه و میزبانی او، بسیار بد است. حتی اگر به او حسادت میکنید، سعی کنید حس خود را مخفی کرده و با کلمات زیبا از او و خانهاش تعریف کنید. بر زبان آوردن جملات و نظرات تهاجمی مانند «این خانه به کار زیادی نیاز دارد» نشان از عمق ناراحتی شما دارد.
وقت شناس باشید:
به موقع به مهمانی بروید. البته در نظر داشته باشید که خیلی زود رفتن نیز به اندازه ی دیر برگشتن برای میزبان ناخوشایند است. مهمان خوب سعی می کند در زمان مقرر در مهمانی حضور داشته باشد.
کمک به میزبان:
اگر شما عادت دارید چای یا قهوه زیاد بنوشید، از صاحب خانه بپرسید که میتوانید خودتان درست کنید یا نه، به بقیه به خصوص میزبان هم تعارف کنید. برای کمک به شستن ظرفها و جمع کردن ظروف کثیف و بردن آنها به آشپزخانه تعارف کنید، در بسیاری از مواقع میزبان از این تعارف شما استقبال می کند، ولی یادتان باشد که بعضی افراد دوست ندارند غیر از خودشان کشی وارد اشپزخانه شان بشود. اگر همچین موردی را حس کردید به آن احترام بگذارید و اجازه بدهید میزبان طبق روال خودش ظروف پذیرایی را جمع کند.
لبخند و روی خوش فراموش نشود:
لبخند زدن را فراموش نکنید. در طول مدتی که در مهمانی هستید لحظات خوشی را برای خودتان بسازید. روی خوش مهمان و میزبان تنها چیزی ست که در خاطر می ماند.
هیچ نظری وجود ندارد